Udruženje banaka obilježava Nedelju novca | Ekonomist

Udruženje banaka obilježava Nedelju novca

Udruženje banaka Crne Gore već treću godinu obilježava Nedelju novca koja se održava tokom  marta. Na tom fonu smo planirali publikovanje informativnih magazina, predavanja i kroz adekvatne poklone obezbjeđene od strane banaka trudimo se da približimo šta je novac i značaj štednje djeci i mladima, koji jesu budućnost ove zemlje, kaže se u saopštenju Udruženja Banaka rne Gore.

Šta je Globalna nedelja novca (Global MoneyVeek)? GMV je godišnja globalna proslava, inicirana od strane Child & Youth Finance International (CYFI), sa promocijom na lokalnim i regionalnim nivoima kroz događaje i aktivnosti u cilju edukacije i inspiracije za djecu i mlade da uče o novcu, štednji, stvarajući uslove za bolje razumijevanje i pripremu za život, sjutra osvajanje radnih mjesta te kako da postanu preduzetni.

– Budući da se kako se dalje navodi u saopštenju u cijeloj Evropi obilježavaju ovi dani sa ciljem da se istakne vrijednost štednje kako za pojedinca tako i za sveukupni ekonomski napredak, želja UBCG je da se kroz navedene aktivnosti posebno naglasi značaj borbe protiv rasipništva, značaj finansijske edukacija najmlađih i mladih kao budućnosti svake države te navode da je pismenost u oblasti ličnih finansija jedna od sposobnosti koje su i te kako važne i koje će sigurno igrati veliku ulogu u ostatku života svih nas – napominju u UBCG.

UBCG  će 26. marta ugostiti učenike četvrtog razreda Osnovne škole Sutjeska kada će uz prigodan program biti uručeni i pokloni kojim se promivišu ciljevi CYFI sa željom da se podstaknu najmlađi da se sa odgovornošću ponašaju prema novcu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top