Uber tone sve dublje u gubitke | Ekonomist

Uber tone sve dublje u gubitke

Uber Tehnolodžiz je uvećao kvartalne gubitke, pošto se kompanija za dijeljenje vožnje naručivanjem putem mobilne aplikacije bori sa brojnim pravnim teškoćama i suočava sa istragama regulatora širom svijeta, izvještava agencija Rojters, pozivajući se na upućene izvore.

Neto gubitak kompanije iz Silikonske doline porastao je na 1,46 milijardi dolara u trećem kvartalu 2017. godine, sa nivoa od 1,06 milijardi dolara iz prethodnog tromjesečja, rekli su izvori, čiji identitet britanska agencija ne navodi.

Kvartalni neto prihod je povećan za 14 procenata na dve milijarde dolara, a bruto rezervacije vožnje su porasle za 11,5 odsto na 9,7 milijardi dolara u odnosu na prethodna tri mjeseca.

Kao privatna kompanija, Uber nema obavezu da obavještava javnost o svojim finansijskim rezultatima, ali je ranije ove godine počeo da objavljuje kratke izvještaje sa određenim pokazateljima svog poslovanja.

Jedan konzorcijum pod vođstvom SoftBank Grupe juče je objavio tendersku ponudu za akcije Ubera, navodeći da nekoliko značajnih investitora koji posjeduju 13-procentni udeo u Uberu, vrijedan 9,0 milijardi dolara, planira da proda akcije.

Uber je ove godine pogodila serija skandala, a najnoviji se odnosi na strogu kaznu regulatora nakon što je otkriveno da je kompanija platila hakerima 100.000 dolara da bi zadržali u tajnosti informaciju o masovnom upadu u njenu bazu podataka prošle godine, u kom su kompromitovani lični podaci sa oko 57 miliona računa klijenata, javlja Rojters a prenosi Tanjug.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top