Uber revolucija: Umjesto gužve letjećete na posao | Ekonomist

Uber revolucija: Umjesto gužve letjećete na posao

Američka kompanija Uber, koja putem android aplikacije nudi usluge prevoza, iznijela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

To bi, kako poručuju iz kompanije, donijelo revoluciju u putovanjima ka poslu ili kući, jer bi vožnju automobilom od dva sata i 12 minuta zamijenila 15-minutna vožnja u vazduhu, prenosi britanski list Dejli mejl.

Izvodljivost ovakve vrste prevoza, Uber je procijenio u studiji na 98 stranica, pozivajući inovatore i preduzetnike da prihvate ideju.

Isto kao što neboderi omogućavaju gradovima da efikasnije koriste ograničen prostor na tlu, urbani avio-prevoz će koristiti trodimenzionalni vazdušni prostor za ublažavanje zagušenja na tlu“, navodi se u tom Uberovom dokumentu.

Mreža malih, elektrčnih aviona koji uzlijeću i slijeću vertikalno će omogućiti brz, pouzdan prevoz između predgrađa i gradova, i na kraju, unutar samih gradova“, dodaje se u tom dokumentu.

Prvo takvo vozilo bi trebalo da bude spremno do 2021. godine, i da se 2026. godine nađe u upotrebi, navodi se u Uberovom planu.

Bloomberg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top