Uber nudi tri milijarde dolara za HERE Maps | Ekonomist

Uber nudi tri milijarde dolara za HERE Maps

Američka kompanija Uber je ponudila tri milijarde dolara za kupovinu HERE Mapsa, ali nije jedina koji je zainteresovana za ovu aplikaciju, piše New York Times.

Ovaj moderan servis za taksi prevoz time bi dobio sopstveno kartografsko rješenje koje bi pomoglo u zamjeni usluge koje kompanija trenutno koristi, a to je Google Maps.

Ponuda je kompetitivna s ponudama ostalih zainteresovanih strana, navode izvori pošto su, osim Ubera, za HERE Maps navodno zainteresovani njemački proizvođači automobila.

Mercedes-Benz, Audi i BMW su osnovali partnerstvo s ciljem kupovine odjeljenja za karte Nokie. Osim u automobilskoj i prevozničkoj industriji, za HERE Maps je zainteresovan i neimenovani privatni investicioni fond.

Pregovori još uvijek traju, ali dogovor bi mogao biti postignut do kraja mjeseca, navodi isti izvor. HERE Maps trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi, a prošle godine je ostvario prihod od 1,1 milijardi dolara.

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top