Uber, globalni taksi servis, dolazi u Srbiju

Jedna od najvrijednijih kompanija svijeta koja je zaslužna za promjenu gradskog prevoza nakon velikog broja šprekulacija dolazi u srpsku prestonicu, ako je sudeći po tome što zapošljavaju glavnog menadžera za naš grad.

 

Nakon velikog broja spekulacija, dolazi do blage potvrde glasina — jedna od najvrijednijih kompanija na svetu, Uber zapošljava generalnog menadžera za Srbiju.

Uber je kompanija koja povezuje vozače sa onima kojima je potreban prevoz u gradu kroz mobilnu aplikaciju i uveo je popriličnu revoluciju u načinu prevoza širom svijeta. Do sada postoji u 300 gradova, a poslednjih nekoliko mjeseci sve se više priča o dolasku ovog giganta u Srbiju.

Kako u oglasu kažu, Generalni menadžer grada je najzahtevnija pozicija u Uberu i predstavlja vođu ove kompanije u datom gradu koji je odgovoran za razvoj i rast biznisa. Ova vijest dolazi manje od mesec dana nakon što je lansiran tkzv “srpski Uber”, CAR:GO koji na isti način poput ovog giganta posluje i omogućava znatno jeftiniji i drugačiji prevoz građanima Beograda .

Predstavnik Ubera je nedavno u Hrvatskoj naglasio da neće doći ni u jednu novu zemlju “dok nisu potpuno spremni”, te traženje ključne osobe za Beograd znači da je kompanija osjetila da je srpsko tržište spremno zajedno sa njima.

Uz Uber se očekuju i blagi potresi na tržištu, štrajkovi taksista su nešto na šta je ova kompanija navikla, a mnoge zemlje su ga i zabranjivale, među kojima su čak i Njemačka i Španija. Ono što se ipak na kraju pokazalo je da slobodno tržište (bar u većini slučajeva) pobjeđuje.

Trenutno ne znamo kada će Uber doći u Srbiju, ali je izvjesnost ovog dolaska super vijest za sve nas koji vjerujemo da zaslužujemo bolju uslugu taksi prevoza koja, u glavnom gradu barem, do sada nije bila na visokom nivou.

 

Izvor: startit.com

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top