U Zagrebu predstavljena turistička ponuda CG | Ekonomist

U Zagrebu predstavljena turistička ponuda CG

U okviru višednevne manifestacije “Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora”, na Trgu bana Jelačića predstavljena je turistička ponuda Crne Gore. Djevojke iz Kotora plesom pod maskama predstavile su karneval u Kotoru.

Ljiljana Čukić, menadžerka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore kazala je da je na glavnom zagrebačkom trgu danas NTO sa lokalnim turističkim organzacijama Ulcinja, Bara, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice, predstavio turističku ponudu Crne Gore.

Uz KUD-ove i muzičke orkestre, uz štand crnogorske nacionalne turističke zajednice, kotorski karneval predstavile su rasplesane djevojke pod maskama.

Čukić je istakla da se turističke ponude Hrvatske i Crne Gore nadopunjuju, s obzirom da velik broj gostiju koji dođe u jednu zemlju, na istom izletu posjeti i drugu. Velikom broju gostiju koji dolaze iz dalekog svijeta, kazala je Čukić, zanimljiva je cijela regija.

U okviru manifestacije “Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora” organizovan je niz privredno-kulturnih i promotivno–turističkih događaja koji se održavaju u Zagrebu od 5. od 13. februara 2019.

Manifestacija, čiji je domaćin Europski dom Zagreb, započela je otvaranjem izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore pod nazivom “26>41” i predstavljanjem proizvoda Kreativnih industrija.

Prezentovani su razvojni potencijali, vinske ceste Podgorice i turistička ponuda sjeverne, centralne i južne regije Crne Gore, a manifestaciju prati i raznovrstan kulturno-umjetnički program.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top