U Tivtu 15 odsto više turista nego prošle godine | Ekonomist

U Tivtu 15 odsto više turista nego prošle godine

U Tivtu trenutno boravi 5.575 turista.  Iz Turističke organizacije tog grada navode da taj podatak ukazuje da je to 15 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine.

Stranih gostiju je 5.474, a domaćih 101. U privatnom smještaju boravi 4.560 stranaca, 11 domaćih turista. U hotelima odmara 90 domaćih i 739 stranaca, u odmaralištima 111 stranaca, dok su u kampovima 34 gosta iz inostranstva.

Direktorica TO Tivat upoznala je članove Izvršnog odbora sa problematikom prostora u vezi sa naplatom boravišne takse za plovne objekte. Naime, Turistička organizacija Tivat morala je napustiti prostorije Lučke kapetanije koje je koristila prethodnih 18 mjeseci, te se trenutno naplata takse vrši u prostorijama organizacije, u centru grada.

-Ta lokacija je privremeno rješenje dok se ne nađe nova prostorija adekvatna u te svrhe koja će omogućiti nesmetani rad i uspješno sprovođenje usvojenog plana rada TO Tivat za ovu godinu – navodi se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top