U septembru naplaćeno 70,77 miliona eura | Ekonomist

U septembru naplaćeno 70,77 miliona eura

Uprava carina je u septembru naplatila 70,77 miliona eura, što je 8,63 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina navodi se da je u septembru obavljeno carinskih povraćaja u iznosu od 39,25 hiljada eura i akciznih u iznosu od 570,22 hiljade eura.

“Ostvarena neto naplata za navedeni period iznosila je 70,16 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Od ukupno naplaćenih prihoda u septembru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 42,28 miliona eura, na akcize 26,07 miliona eura, na carinu 2,2 miliona, na porez na kafu 190 hiljada, a na ostale prihode 19,53 hiljade eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 67,48 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 22,21 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa osam odsto, a na gaziranu vodu 2,29 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top