U Podgorici sjutra počinje 8. Salon vina „Monte Vino“ | Ekonomist

U Podgorici sjutra počinje 8. Salon vina „Monte Vino“

U Kristalnoj dvorani podgoričkog hotela „Hilton“ sjutra će svečano biti otvoren 8. salon vina „Monte Vino 2018“. Ova manifestacija koja je već postala prepoznata, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire, organizovana je od strane Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore i Vinske akadamije, a pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

–  Na ovogodišnjem salonu predstaviće se vinarije iz 15 zemalja. Takođe, posjetioci će imati priliku da degustiraju 565 vinskih etiketa, 15 najprestižnijih svjetskih destilerija ponudiće degustaciju čak 121 zasebnog ukusa svojih najboljih proizvoda –  napominju iz Nacionalne tursitičke organizacije.

Salon vina „Monte Vino“ već je izdvojen kao jedan od najvećih vinskih događaja u regionu, a svakako je najveći i najeksluzivniji događaj ove vrste u Crnoj Gori. Već je tradicionalno postalo da ovaj događaj posjećuje veliki broj ličnosti iz svijeta diplomatije, politike, biznisai i umjetnosti kako zemlje domaćina, tako i zemalja iz kojih dolaze izlagači. Salon će naredna dva dana biti otvoren za sve posjetioce od 12 do 20 časova.

Komentariši

Top