U Podgorici 50 odsto više turista

Podgoricu je u prva dva mjeseca ove godine posjetilo 16,65 hiljada turista, što je 50,11 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu. Iz podgoričke Turističke organizacije su saopštili da je prema podacima Monstata u prva dva mjeseca ostvareno 28,2 hiljade noćenja, odnosno 27,5 odsto više u odnosu na uporedni period.

– Raduje nas što se i u ovoj godini nastavlja trend rasta broja dolazaka i noćenja turista u odnosu na rekordnu prošlu, a posebno to što kontinuirano raste i trend zadržavanja turista u Podgorici – saopšteno je iz TO uz objašnjenje da je veliki broj faktora uticao na takve rezultate.

– Prije svega to su pojačane promotivne aktivnosti u regionu i na značajnijim emitivnim tržištima, otvaranje novih smještajnih kapaciteta i visokokvalitetnih i brendiranih ugostiteljskih objekata, sve više sadržaja u gradu, kao i veliki broj manifestacija i događaja lokalnog, regionalnog i međunarodnog karaktera – navodi se u saopštenju TO.

Podgorica je, kako su saopštili, grad koji nema izraženu sezonalnost i jednako je posjećen tokom čitave godine.

– Dominantni su biznis turisti, pa se grad sve više profiliše kao MICE destinacija. Osim velikih potencijala za razvoj biznis turizma, radimo na tome da Podgorica postane još atraktivnija turistička destinacija. U posljednje vrijeme veliku pažnju posvećujemo očuvanju i isticanju kulturnog nasljeđa, dodatnoj turističkoj valorizaciji prirodnih resursa, promociji potencijala za razvoj vinskog turizma i formi aktivnog odmora – saopšteno je iz TO Podgorice.

 

Komentariši

Top