U Palmon Bay uložiće još dva miliona eura | Ekonomist

U Palmon Bay uložiće još dva miliona eura

U toku prve faze rekonstrukcije Palmon Bay hotel&spa u Igalu uloženo je deset miliona eura, dok se u narednom periodu planira ulaganje još dva miliona eura, saopštila je generalni menadžer hotela, Jelena Đurašković.

Ona je rekla da je modernizacija i rekonstrukcija starog hotela Centar podrazumijevala kapitalne izmjene unutar, ali i na spoljnim djelovima, pa je Palmon Bay nakon prve faze rekonstrukcije dobio četiri zvjezdice, 163 moderno opremljene sobe, welness i spa centar, otvoreni i zatvoreni bazen, kongresni centar i restoran na krovnoj terasi.

“U toku prve faze rekonstrukcije je uloženo deset miliona eura, dok se u drugoj fazi, koja podrazumijeva rekonstrukciju depadansa sa 40 soba i apartmana, te uređenje plaže ispred hotela, planira ulaganje od dva miliona”, kazala je Đurašković Pobjedi.

Investicioni program, kako je dodala, koncipiran je tako da odgovara potrebama tržišta, kao i da doprinese unaprijeđenju turističke ponude destinacije.

“U skladu sa vizijom kompanije i idejom da se radi na podizanju crnogorskog standarda i ekonomije, u hotelu je zaposleno 80 radnika, većinom lokalnih stanovnika. To je i prilika da se nastavi sa obukama i usavršavanjem”, rekla je Đurašković.

Palmon Bay hotel&spa u Igalu dobitnik je nagrade Divlja ljepota 2015 za najbolji hotel u prošloj godini.

Đurašković je poručila da je nagrada potvrda napora i ulaganja.

Hotel radi tokom cijele godine zahvaljujući sadržajima, od kojih su ključni spa i kongresni centar.

“Do početka naredne sezone planirali smo završetak rekonstrukcije depadansa sa 40 smještajnih jedinica i plaže, nakon čega će hotel raspolagati sa ukupno 204 sobe i apartmana, kao i plažom sa bazenom i dodatnim sadržajima, čime će se zaokružiti ponuda”, rekal je Đurašković.

Ona je dodala da je turizam prioritetni sektor privrede, ali da u ponudi nema dovoljno velikih hotela visoke kategorije.

“Gradnjom više hotela visoke kategorije stvorili bi se preduslovi za cjelogodišnju sezonu”, zaključila je Đurašković.

Izvor: Pobjeda, MINA

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top