U nedjelju ističe rok za Program stručnog osposobljavanja | Ekonomist

U nedjelju ističe rok za Program stručnog osposobljavanja

Rok za prijavu korisnika za Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem ističe u nedjelju 18. novembra u ponoć, saopštilo je Ministarstvo prosvjete. Iz ovog Vladinog resora pojašnjavaju da svi potencijalni korisnici koji su u proceduri prijavljivanja prošli prvi korak imaju mogućnost da završe prijavljivanje, odnosno odrade preostala dva koraka.

– Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, shodno propisima, organizuje se po sedmi put, za 2018/2019. godinu. Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje – navode iz ministarstva na čijem je čelu Damir Šehović.

Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50% korisnika Programa je nastavilo radni angažman.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top