U naredne tri godine uložiće 78 miliona | Ekonomist

U naredne tri godine uložiće 78 miliona

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) će u naredne tri godine uložiti 78 miliona eura, najavio je njegov izvršni direktor, Zoran Đukanović.

On smatra da se izlazak italijanske kompanije A2A iz Elektroprivrede (EPCG) ne može odraziti na poslovanje CEDIS-a, koji će, kao jedini operator električne energije u Crnoj Gori, nastaviti da pod jednakim uslovima isporučuje električnu energiju za sve korisnike distributivnog sistema.

“Za naredni trogodišnji period napravili smo plan investicija u nastavak ugradnje ‘pametnih’ brojila, izgradnju novih elektroenergetskih objekata, rekonstrukciju distributivne mreže, kao i optimizaciju radne snage i ulaganje u zaposlene kroz usavršavanja i specijalističke studije“, rekao je Đukanović Pobjedi.

Prema njegovim riječima, kontinuirano ulaganje u elektrodistributivni sistem je preduslov za obezbjeđivanje sigurnog i kvalitetnog napajanja električnom energijom postojećih potrošača i osnov za stvaranje uslova za priključenje novih.

„Od osnivanja CEDIS je kroz realizaciju planiranih investicionih projekata uložio više od 23 miliona eura“, rekao je Đukanović.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top