U Lušticu uloženo već preko 120 miliona eura | Ekonomist

U Lušticu uloženo već preko 120 miliona eura

Kompanija „Luštica Development“ posluje u potpunosti u skladu sa legislativom, poštuje zakonske propise i Ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta na tivatskom dijelu poluostrva Luštica i redovno izmiruje zakonima i ugovorom predviđene obaveze, saopšteno je iz istoimene kompanije.

– U najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, izgradnju integrisane destinacije Luštica Bay do sada je uloženo više od 120 miliona eura, što je više od deset odsto ukupne vrijednosti projekta koja je procijenjena na 1,1 milijardu eura – saopšteno je iz „Luštice“.

Oni naglašavaju da su sve obaveze po pitanju zakupnine zemljišta, poreza i drugih dažbina plaćene, neke i unaprijed, kao i da su emitovane akcije sa garantovanom dividendom za građane Crne Gore.

– Vladi Crne Gore je do sada plaćeno 10 miliona eura za zakup zemljišta, a, po osnovu dodatne rente, stekla je pravo na akcije u vrijednosti od tri miliona eura. Kompanija je platila troškove projektne dokumentacije za puteve MR1 i MR2, što nije bila njena obaveza, i ponudila da izgradi dio MR2 dionice što takođe nije bila obaveza kompanije, već isključivo dobra volja za saradnju kako sa Vladom Crne Gore tako i sa lokalnom zajednico – poručuju iz kompanije.

„Luštica Development“ razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

Komentariši

Top