U Lazure kompleks do sada uloženo 26 miliona | Ekonomist

U Lazure kompleks do sada uloženo 26 miliona

U luksuzni kompleks Lazure Marina&Hotel sa pet zvjezdica i marinom, koji se gradi u Meljinama, do sada je uloženo 26 miliona eura, a očekuje se da do naredne sezone primi prve goste i nautičare.

Projekt menadžerka, Ana Martinova, kazala je da je investitor Imperio Holdings (IHL) radio na najdelikatnijem dijelu projekta Lazure Hotel&Marina, restauraciji i adaptaciji starog jezgra, sa kapelom Svetog Roka, izgradnji obalnog zida i kamenog šetališta, jaht klub i na radovima na marini.

Luksuzni kompleks Lazure vrijedan je 72 miliona euraa.

“Sačuvali smo sve vrijednosti ovog lokaliteta. Bio je to veliki izazov, imali smo dosta problema da sačuvamo kamene zidove i ispoštujemo konzervatorski projekat. Nijesmo mogli praviti spoljašnost Lazareta kako smo htjeli, nego onako kako je bilo nekada. Bilo je vrlo teško i sa kuhinjama, koje su srce kompleksa. Glavna kuhinja je ispod nivoa mora, a dvije su u nadzemnom dijelu. Ali, sve smo riješili i počinjemo sa instalacijom”, rekla je Martinova Radiju Jadran.

Foto: Radio Jadran

Ona je kazala da sada stavljaju ploče i kameni pod, koji je bio u Lazaretu i ranije.

“Tražimo odgovarajući namještaj, za 25 soba-apartmana u hotelu, za dva restorana, jedan a la carte, a drugi sa ponudom koje do sada nije bilo na ovim prostorima. U toku je i opremanje dva bara, koji će imati takođe specifičnu ponudu. Uvodimo i rasvjetu, što je veliki posao, ali veoma interesantan”, precizirala je Martinova.

Hotel će sa spa i sportskim centrom, bazenima, restoranima, konferencijskom salom biti otvoren do maja, a marina do juna iduće godine. Investitor ne odstupa od planirane dinamike i namjere da veliki dio kompleksa otvori za građanstvo, pogotovo sportski centar, u kome će biti i povoljne cijene.

Foto: Radio Jadran

“U projektu smo imali otvoreni bazen, ali smo odlučili i da izgradimo zatvoreni bazen, jer ćemo imati mogućnost da se jedan zid otvori tokom ljeta. Umjesto otvorenog bazena smo odlučili da napravimo park koji će biti pogodan za razne događaje, svadbe, koktele, biće otvorenog tipa i lijepo mjesto za boravak i fotografisanje”, dodala je Martinova.

Ona je jako ponosna i što veoma stručno, kako je kazala, po konzervatorksom projektu, restauriraju kapelu Svetog Roka iz 18.vijeka, koja će biti najprivlačniji dio kompleksa, praktično muzejski otvoreni dio starog Lazareta.

Martinova je kazala da se gradi i marina. Nasip za veliki valobran biće završen do kraja godine, a od početka naredne krenuće završni radovi.

“Računamo da će marina imati od 150 do 200 vezova. S obzirom da imamo u okruženju već dvije marine koje su za super jahte, naša će primati jahte do 30 metara”, dodala je Martinova.

Sve ovo je samo prva faza projekta, jer u septembru naredne godine krenuće druga faza, izgradnja velikog depadans hotela. Postoji mogućnost da to bude kondo hotel. Njegova izgradnja koštaće 25 miliona eura.

U kompaniji su otvorili i prvi oglas za zaposlene, kojim traže deset menadžera. Žele da obezbijede najbolji kadar na rukovodećim pozicijama, a početkom naredne godine krenuće sa zapošljavanjem i ostalog kadra.


 

Izvor: Radio Jadran

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top