U jeku krize Maduro poručio: Vojska je uz mene | Ekonomist

U jeku krize Maduro poručio: Vojska je uz mene

U jeku venecuelanske krize nastale zbog regularnosti predsjedničkih izbora, predsjednik Nikolas Maduro demonstrirao je svoju moć vozeći se u tenku, kako bi pokazao da je vojska uz njega.

Kriza u Venecueli koja je svijet podijelila na one koji su stali uz novog- starog predsjednika Nikolasa Madura i one koji su podržali samoproklamovanog predsjednika Huna Gvaida, nastala je na talasu višednevnih uličnih protesta protiv Madura i, kako smatra opozicija, neregularnih izbora.

Predsjednik nacionalne škupštine Gvaido proglasio je sebe, tokom velikih demonstracija u Karakasu, za novog predsjednika Venecuele, a iza njega odmah su stale SAD, Britanija kao i mnoge zemlje Latinske Amerike.

Uz Madura su se našle Rusija, Kina, Iran, između ostalih. Sazvana je i sjednica SB UN, a situacija i razmjena oštrih poruka između Karakasa i Vašingtona postaje sve napetija.

Za to vrijeme, venecuelanski predsjednik je, u okviru planiranih vojnih vježbi, svijetu poslao poruku posjetivši vojne baze tokom tih vježbi. Snimljen je kako se vozi u tenku. Poruka je jasna – vojska je uz njega.

Nakon što je iz Vašingtona poručeno da će Amerika imati značajan odgovor za Madura ukoliko bude bilo kakvog nasilja ili zastrašivanja diplomatskog osoblja SAD, opozicionog lidera Huana Gvaida, Maduro je odgovorio da nacionalna armija mora da bude spremna da brani zemlju u slučaju bilo kog scenarija.

Sve što je imao da poruči, poručio je i to objavio na svom Tviter nalogu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top