U Hrvatskoj osnovan klub kompanija sa prosječnom platom od 1.000 eura | Ekonomist

U Hrvatskoj osnovan klub kompanija sa prosječnom platom od 1.000 eura

Dok se u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji priča o dostizanju prosečne plate od 400, 500 eura, u Hrvatskoj je osnovan klub kompanija koje radnicima u prosjeku isplaćuju najmanje 1.000 eura i to bez poreza.

Klub 1000 osnovan je u Međimurskoj županiji, a članice su, za sada, IT kompanije C Lab i Media soft, kompanija za proizvodnju opreme za zaštitu životne sredine Tehnix, proizvođač plastike Muraplast, proizvođač kotlova Centrometal, proizvođač inox opreme Letina Inox, proizvođač metalnih konstrukcija Komet, Međimurje plin i Pfajfer.

Kako su iz Kluba 1000 poručili za hrvatske medije, visina prosječne plate od najmanje 1.000 eura mjesečno nije jedini uslov za članstvo.

„Ono što uz Klub 1000 promovišemo je moralni kapitalizam. To je kovanica koja dolazi iz Švedske, a pretpostavlja da ne mogu menadžeri imati ogromne plate i bonuse, a radnici biti na minimalcu“, rekao je Mladen Novak, član Kluba 1000, za Varaždinske vijesti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top