U hotelu “Splendid” proslavljena Turistička nova godina

U hotelu “Splendid”, u Bečićima, sinoć je proslavljena Turistička nova godina. Bila je to prilika da turistički poslenici proslave, ali i sumiraju rezultate ostvarene u turizmu 2018.godine.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović smatra da je Crna Gora bliža, nego ikad, konceptu cjelogodišnje turističke sezone i naveo da je tokom 2018. bilo razloga za slavlje.

– Imali smo vrlo uspješnu godinu, brojevi kažu najuspješniju, međutim, malo je vremena za odmaranje, malo je vremena za slavlje. Bliži smo nego ikad da više ne pričamo o ljetnjoj i zimskoj turističkoj sezoni već o sezoni u toku godine. Dakle mi smo ljetnju sezonu završili negdje u novembru mjesecu, a zimsku turističku sezonu otvorili smo 15. decembra. Primakli smo ta dva datuma jako blizu i mislim da nikad nije bilo manje vremena da odmaramo nego ove godine i da će vremena za odmor biti sve manje, ali nadam se na zadovoljstvo svih – kazao je Radulović.

To mišljenje dijeli i Željka Radak Kukavičić direktorka NTO.

– Veliki broj posjetilaca koji je boravio u Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika zaista pokazuje da je Crna Gora i ove godine ponijela epitet najpoželjnije destinacije za novogodišnje praznike. Prema informacijama koje smo i danas saopštili, samo tokom novogodišnje noći u Crnoj Gori je bilo preko 42 hiljade posjetilaca na našim trgovima – kazala je Radak Kukavičić.

Ona je navela da su hotelski kapaciteti, kao i privatni smještaju u Žabljaku i Kolašinu, popunjeni.

– Vremenske prilike nam idu na ruku, tako da sam sigurna da će i ostatak zimske sezone kako na sjeveru tako i na primorju biti jako dobar – navela je direktorka NTO.

Direktor kompanije Montenegro stars Žarko Radulović kaže da će turističke sezone biti sve bolje, ali da moramo raditi i u budućnostu otkloniti sve slabosti.

– Mi smo ostvarili više od onoga što smo planirali. Ove godine, Crna Gora kao destinacija za novogodišnje praznike, je doživjela još jednu dodatnu promociju i sebe zakucala kao najatraktivniju destinaciju u regionu kada je Nova godina u pitanju. Crna Gora definitivno postaje jedna atraktivna destinacija. Turisti imaju dobre utiske, odlaze odavde sa dobrim utiscima i vraćaju se i znam pouzdano za 2019. godinu da će biti bolja od 2018, a vjerovatno 2020. od 2019 – kazao je Radulović.

Na proslavi Turističke nove godine goste su zabavljali Hlid Beslić, Žuti Serhatlić i Slobodan Kovačević.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top