U "Hiltonu"deveti salon vina MonteVino | Ekonomist

U “Hiltonu”deveti salon vina MonteVino

U Hotelu Hilton u Podgorici, juče je otvoreno deveto izdanje najkvalitetnijeg vinskog događaja u Crnoj Gori-salona vina MonteVino. Prestižna manifestacija održava se još danas.

Posjetioci salona će, tokom dva dana sajma vina, imati priliku da probaju neka od 600 vina iz 16 država, a očekuju ih i drugi ekskluziviteti.

Luka Bešić, potpredsjednik Udruženja somelijera Crne Gore, istakao je da je ovogodišnje izdanje salona vina do sada najveće, te da ovaj vinski događaj spada u pet najkvalitetnijih u regionu.

-Deveto izdanje salona je najveće do sada. Na njemu će biti predstavljeno više od 600 etiketa, 128 vinarija, i veliki broj premijera – čak 48 vinskih etiketa se po prvi put predstavlja u Crnoj Gori. Imamo i najveći broj crnogorskih vinarija do sada, oko 20, kao i prvo predstavljanje vinarija iz Francuske i Italije. Dakle, vinska lista je najkvalitetnija do sada. Sajam se organizuje po deveti put, što govori o njegovom značaju, i uspješnosti, a istakao bih i činjenicu da ovaj sajam spada u pet najznačajnijih vinskih događaja u regionu, a u Crnoj Gori je ubjedljivo najveći – kazao je Bešić.

Salon će biti otvoren i danas od 12-20, a u 18 sati će biti proglašena najbolja crnogorska vina.

MonteVino organizuju Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top