U Dubrovniku se traže zdravstveni radnici

Pošto je objavljeno da je Opšta bolnica u Dubrovniku deficitarna ljekarima i ostalim medicinskim kadrom, jer niko ne želi, zbog skupoće života, da radi u Dubrovniku, direktor bolnice Jerko Ferri Certić primio je više od stotinu mailova medicinara iz raznih djelova Europe koji žele da dođu na rad u tu ustanovu.

“U većini slučajeva se radi o našim ljekarima ili medicinskim sestrama koji rade u inostranstvu, a koji bi se vrlo rado, da imaju osiguran posao i smještaj, vratili da rade i žive u Hrvatskoj. Tako mogu reći da imam mailove iz Francuske, Austrije, Makedonije, BiH… i svi izražavaju želju da dođu da rade u Dubrovnik. Vjerujte nisam uspio sve mailove ni da pročitam”, kaže Certić, javlja Slobodna Dalmacija.

Interesovanje za posao stižu od ljekara raznih specijalizacija – za posao se raspituju ginekolozi, pedijatri, urolozi, ljekarii opšte prakse, ali i više i srednje medicinske sestre i tehničari. No, dok iz Ministarstva zdravlja Hrvatske ne dobije zeleno svjetlo kako nekog od zainteresovanih ljekara ili medicinskih sestara može i zaposliti, dr Ferri Certić će morati da se zadovolji i “pozajmljenim” kadrom. 

Tako će iz Rijeke put Dubrovnika u martu na dvije nedjelje na “pozajmicu” krenuti reumatolog, urolog, a zatim oftamolog i pedijatar. Obzirom na deficitarnost, doći će i dvije više medicinske sestre instrumentarke i dvije više medicinske sestre koje rade u Jedinici intenzivne njege.

Iako se u ovom trenutku tako ne čini, Opštu bolnicu Dubrovnik čeka svijetla budućnost, smatra dr Certić.

“Onog trenutka kada budem imao na raspolaganju vrsnog stručnjaka koji želi da se preseli, recimo, iz Zagreba, Splita, Rijeke ili neke evropske destinacije u Dubrovnik, dobiću odobrenje Ministarstva zdravlja za zapošljavanje.

Takvog ljekara u Dubrovniku očekuje plata od 20 hiljada kuna (2 610,25 eura ) , plaćen stan od 80 kvadrata i odlični uslovi rada koje, između ostaloga, podrazumijevaju i ne preveliki stres i opseg posla.

Izvor: Lider/Slobodna Dalmacija
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top