U Crnoj Gori osnovana najnovija balkanska podružnica EOS Grupe | Ekonomist

U Crnoj Gori osnovana najnovija balkanska podružnica EOS Grupe

Direktor EOS Montenegro Katerina Boševska govori o planovima kompanije u regiji:

Nova kompanija, tradicionalni fokus: EOS jeprisutan u Crnoj Gori od kraja maja 2016. godine. Kompanija EOS Montenegro je osnovana zbog potražnje za profesionalnim upravljanjem potraživanjima na crnogorskom tržištu, takođe i kako bi se ispunila očekivanja naših klijenata u pružanju ovih usluga na lokaciji u njihovoj blizini.

EOS grupa vidi veliki potencijal za pružanje svojih usluga u CrnojGori. Banke, Elektroprivreda, kao i sektori telekomunikacija i osiguravanja, očekuju pouzdanog partnera sa bogatim iskustvom u upravljanju potraživanjima. Takođe, EOS Montenegro ima veliki izazov na novom tržištu – da pruži podršku finansijskoj industriji.

Analizirajući metode uprvaljanja potraživanjima na crnogorskom tržištu, u nedostatku specijalizovanih stručnjaka, ove metode su rezultat lokalnog know-how-a i kao takve, često nisu u mogućnosti da se prilagode individualnim potrebama klijenata i dužnika.

Kao dio EOS Grupe, EOS Montenegro je u mogućnosti da profesionalno nudi ovu vrstu usluge i oblikuje industriju naplate potraživanja dodavanjem vrijednosti u cjelini.

Gledajući banke koje posluju na crnogorskom tržištu, EOS Montenegro vidi veliki potencijal za sticanje većih portfolija dugovanja od regionalnih banaka u njihovim naporima za poboljšanjem kvaliteta kreditnog portfolija i upravljanje lošim dugovanjima.

EOS Montenegro u ovom trenutku ubrzano gradi bazu klijenata. Cilj nam je da uspostavimo i stalno unapređujemo partnerstvo s našim klijentima. Naša vizija je uvođenje najnovijih modela za naplatu dugovanja, koji su već uspješno implementirani u drugim zemljama u kojima EOS grupa posluje. Posebno planiramo aktivnosti u oblasti upravljanja potraživanjima u svim sektorima, pomažući banke, sektore telekomunikacije i komunalnih usluga, ali i druge zainteresovane za naše usluge u dijelu naplate potraživanja, tako da oni mogu ostati u potpunosti fokusirani na svoju osnovnu djelatnost.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top