U Budvi zadovoljni sezonom, bolja naplata takse

U Budvi, kad je riječ o ljetnjoj turističkoj sezoni, imaju razloga za zadovoljstvo, kažu iz Turističke organizacije Budva, jer je posjeta, tvrde, na nivou prošlogodišnje.

Prema podacima od prošlog petka, u Budvi je, prema riječima Milene Krivokapić iz TO Budva, boravilo oko 61.000 turista.

– To je na nivou prošle godine. Od tog broja 16,5 hiljada turista smješteno je u hotelima, oko 43,5 hiljada u privatnom smještaju, dok je preostalih hiljadu gostiju u ostalim smještajnim kapacitetima – rekla je Krivokapić u Jutarnjem programu RTCG.

TOB bilježi značajan porast dolazaka gostiju koji odsjedaju u hotelima, za šta je zasluga deset novih hotela više u odnosu na godinu ranije.

– Podaci svi govore da je sezona uspješnija. Naplata boravišne takse bila je, zaključno sa 24. julom, bolja za 165.000 eura u odnosu na prethodnu godinu, i ukupno je naplaćeno oko 1.650.000 eura – rekla je ona.

Bilježe porast broja gostiju iz Centralne i Zapadne Evrope, Kine i SAD, čemu se posebno raduju.

– Najveći broj turista imali smo iz zemalja Istočne Evrope, najviše iz Rusija, koja je i dalje najveće emitivno tržište za nas, zatim iz Bjelorusije, Ukrajine – rekla je Krivokapić.

Kad je riječ o gostima iz regiona, prednjače Srbija i Bosna i Hercegovina (BiH).

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top