U Beogradu otvoren Mercure Excelsior Hotel | Ekonomist

U Beogradu otvoren Mercure Excelsior Hotel

Mercure Belgrade Excelsior, prvi hotel međunarodno priznatog Mercure brenda u Srbiji, zvanično je otvoren u srijedu uveče (18. oktobra 2017. godine).

Mercure je prepoznatljiv brend grupe AccorHotels. Kako je istaknuto na svečanom otvaranju, poslovna politika tog hotelskog brenda je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića.

Prvi Mercure hotel u Srbiji otvoren je zahvaljujući partnerstvu Orbis Hotel Group, strateškog partnera francuskog AccorHotels za Istočnu Evropu, i LAMPSA Hellenic Hotels. Saradnja između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja po redu u kojoj AccorHotels posluje, rečeno je na svečanom otvaranju.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili priliku da otvorimo prvi Mercure hotel u Srbiji. Zvanično otvaranje Mercure Belgrade Excelsior predstavlja prekretnicu, kako za Orbis/AccorHotels za istočnu Evropu, tako i za brend Mercure, koji ulazi na novo i veoma perspektivno tržište. Excelsior hotel će, kao dio međunarodne porodice Mercure, svojim vrijednostima, proizvodima, uslugama i posvećenosti gostima, doprinijeti kvalitetu gostoprimstva u Beogradu”, izjavila je Sabina Bartizel iz Orbis Hotel Group.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i poslovnih i ugostiteljskih zajednica.

Hotel Mercure Belgrade Excelsior zasad gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu. U svijetu, inače, postoji više od 750 Mercure hotela u 58 zemalja.


Izvor: Ekapija

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top