U Bečićima grade 128 apartmana | Ekonomist

U Bečićima grade 128 apartmana

Podgorička kompanija Premier gradnja i budvanska Status stroj grupa gradiće u Bečićima apartmanski kompleks na urbanističkoj parceli 107.2, blok 107. Kompanije su dobile saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje objekta, koje je uradila nikšićka firma Arhiline. Investitori su podnijeli zahtjev za davanje saglasnosti 22. februara ove godine.

Urbanistička parcela je locirana na padinama sjeverno od naselja Bečići, u zoni djelimične izgrađenosti, sa slabo izgrađenom infrastrukturom. Površina urbanističke parcele je 5.302 kvadrata, dok je površina katastarske parcele 85/2 na kojoj se gradi objekat 4.483 kvadrata. Sa istočne strane parcele DUP-om je predviđena izgradnja saobraćajnice sa dvije kolovozne trake, trotoarima i parking prostorom.

Objekat će se sastojati od suterena, prizemlja i šest spratova. Bruto površina objekta je 9.116 kvadrata, a neto 7.556 kvadrata. Podijeljen je na tri lamele sa odvojenim stepeništima i liftovima, radi lakšeg funkcionisanja, kao i radi konstrukcione stabilnosti jer je zbog dužine samog objekta potrebno bilo predvidjeti dilataciju. Sastojaće se od 128 apartmana i to od 32 studio apartmana, 53 jednosobna, 43 dvosobna apartmana i dva poslovna prostora.

Osnivač kompanije Premier gradnja je Miljan Nedović, a izvršni direktor Milisav Nedović, dok je osnivač budvanske firme Status stroj grupe Oleksandr Jurčenko, a izvršna direktorka Alina Zhupi.


 

Izvor: Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top