U 2018. godini poslovalo 33.810 firmi

U Crnoj Gori prošle godine je poslovalo 33.810 kompanija, a najviše ih je registrovano bilo u Podgorici njih 12.560, pokazuju podaci Monstata.

Slijede Budva sa 4.540 i Bar sa 3.090 preduzeća, a po obliku svojine, više od 99 firmi je u privatnom vlasništvu, pišu Dnevne novine.

– Upoređujući prošlogodišnje podatke, sa onima iz 2017. i 2016. godine, u Baru, Budvi i Podgorici, kao i u ostalim opštinama, zabilježen je rast broja kompanija. Primjetan je i trend rasta broja aktivnih poslovnih subjekata u Gusinju i Petnjici – kazali su u Monstatu i dodali da je broj kompanija prošle godine veći 11,6 odsto nego 2017.

Statističari su naveli da je do rasta broja firmi došlo u trgovini na veliko i malo, sektorima popravke motornih vozila i motocikala, usluga pružanja smještaja i hrane, kao i u sektoru stručne, naučne i tehničke djelatnosti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top