Twitter razmatra uvođenje premijum članstva za kompanije i uticajne korisnike | Ekonomist

Twitter razmatra uvođenje premijum članstva za kompanije i uticajne korisnike

Kompanija Twitter razmatra uvođenje premijum članstva za kompanije i uticajne korisnike, koji bi za to plaćali članarinu.

Premijum članstvo donijelo bi Twitteru nove prihode. BBC prenosi da, u vrijeme kada se korisnici sve više okreću drugim mrežama kao što je Snapchat, korisnici koji plaćaju imali bi pristup Tweetdecku, unaprijeđenoj verziji s više funkcija od običnog Tvitera.

Broj korisnika Twittera stagnira, a prihodi od reklamiranja kompanije Twitter  su u padu, iako je onlajn tržište reklama značajno povećano prošle godine. Twittr je saopštio da redovno sprovodi  istraživanja kojima prikuplja iskustva korisnika kako bi se donosile bolje investicione odluke, a istražuje se i nekoliko načina da se Tweetdeck učini korisnijim za profesionalce.

„Novi pristup će funkcionisati tako što bi plaćanje obezbijedilo korisnicima da na jednom mjestu imaju posebne alatke za pregledanje, objavljivanje i obavještavanje, kao i analizu trendova i aktivnosti i unaprijeđenu analitiku“, naveo je Twitter.

Twitter za sada nije nagovijestio da razmatra uvođenje plaćanja za obične korisnike.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top