Twitter "oteo" šefa Googlea, tvitnuo ukupno 11 puta | Ekonomist

Twitter “oteo” šefa Googlea, tvitnuo ukupno 11 puta

Nakon vijesti o otpuštanjima u Twitteru iz kompanije je stigla i vijest o imenovanju novog izvršnog direktora koji je tvitnuo ukupno 11 puta u životu.

Kompanija Twitter i direktor Džek Darsi uspjeli su da “otmu” Omida Kordestanija od Googlea i da ga imenuju za novog izvršnog direktora kompanije.

Vijest je prvi objavio upravo Darsi na svom twitter nalogu.

Kordestani je u Googleu radio još od stvaranja brenda i jedan je od njegovih ključnih ljudi. Bio je 11. radnik po redu, a na posljednjoj funkciji direktora za poslovne operacije, bio je nešto više od godinu dana.

Njegova funkcija ukinuta je ljetos kada je Google osnovao Alfabet, a tada su ga preimenovali na drugo mjesto.

Kordestani je inače jedan od najbolje plaćenih ljudi u tehnološkoj industriji.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 2,2 milijarde dolara, ali je ostao “kraći” za nekoliko desetina miliona koje je njegova bivša supruga potrošila na početku svog drugog braka ogorčena Kordstanijevom ljubavnom aferom sa koleginicom.

Zanimljivo je takođe da novi izvršni direktor Twittera Kordestani tvintuo svega 11 puta u životu, posljednji put potvrđujući vijest o prelasku u Twitter.

Na novo radno mjesto trebalo bi da donese veliko iskustvo iz prodaje i razvoja prihoda, a to je ono što treba Twitteru ukoliko želi da preživi.

Jedna od rijetko dobrih vijesti po kompaniju u posljednje vrijeme jeste finansijska injekcija saudijskog princa Alvalida bin Talala od 965 miliona dolara. Ovom akvizicijom princ je ujdeno postao i drugi čovjek Twittera.

Izvor: b92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top