Twitch uzima više prihoda od YouTube-a u segmentu video igara | Ekonomist

Twitch uzima više prihoda od YouTube-a u segmentu video igara

NEW YORK – Istraživačka kompanija Superdata objavila je novi izvještaj u kojem je pokrila rastući segment internet sadržaja povezanog s video igrama.

Ovakav sadržaj na globalnom nivou dosegao je vrijednost od 3,8 milijardi američkih dolara, te privukao ogromnu publiku koju čini više od 486 miliona igrača širom svijeta. Samo u SAD-u broj igrača koji redovno konzumiraju ovakve sadržaje popeo se na 125 miliona, a ekipa iz Superdate očekuje da će na globalnom nivou brojka do 2017. godine dostigne  790 miliona ljudi.

Ono što je iz izvještaja važno izdvojiti informacija je da YouTube drži veći dio tržišta, zanimljivo je napomenuti da to ne znači da dobija i najveći dio prihoda. Twitch ga na tom području opasno šiša i ubira najveći postotak prihoda (43%), prije svega zahvaljujući hardcore publici koju privlači.

Superdata tvrdi da su korisnici Twitcha spremni uložiti novac u sadržaje koji ih zanimaju te da prosječni američki posjetilac ovih stranica omiljenim autorima donira 4,64 USD mjesečno, te da oko 44% posjetilaca ima aktivne pretplate na minimalno jedan kanal zašta izdvajaju oko 21 USD mjesečno. Sad znate gdje se trebate zaputiti sa svojim gejming sadržajima.

Izvor seebiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top