Tvitovi spasili porodicu od bankrota | Ekonomist

Tvitovi spasili porodicu od bankrota

Tinejdžerka je riješila da spase očevu pekaru od zatvaranja na neobičan način – tvitovanjem. “Širi priču. Jedan retvit bi mogao da dovede do potencijalnog kupca“, napisala je Džeki Garza. Hiljade ljudi odgovorilo je na njenu molbu za pomoć.

Njen otac, meksički imigrant koji je decenijama bio u SAD, otvorio je pekaru u Hjustonu prije dvije godine. Ipak, posao je usporio, naročito posle uragana Harvi i prije nedelju dana bio je na korak od katanca.

Džeki kaže da su njeni roditelji morali da bacaju hleb i kolače, gotovo svakodnevno jer ih niko nije kupovao. Suočena sa situacijom, rešila je nešto da preduzme i snimila je i video-snimak o tome kako se pravi meksičko pecivo, sa sve adresom pekare.

Video-snimak je pregledan više od milion puta i retvitovan 60.000 puta. “Preko noći, posao nam se udvostručio, to je bilo stvarno dobro“, rekao je Džekin otac.

Kasnije, Džeki je postavila video-materijal koji prikazuje redove u pekari i prazne rafove. “Tviter je to uradio“, napisala je.

Novi kupci su dijelili fotografije i video snimke svog odlaska u pekaru. “I to sve zbog meksičkog hljeba – to je ono što najviše volim, da širim svoju kulturu. Veoma sam ponosna na to odakle sam i odakle su moji roditelji”, rekla je.


 

Izvor: B92

Komentariši

Top