Turski tok kroz Srbiju | Ekonomist

Turski tok kroz Srbiju

 

Beograd/Moskva — Ruski ministar energetike Aleksandar Novak rekao je da Turski tok može da se produži čak do Austrije i to preko Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske.

Turski tok kojim je planirana isporuka ruskog gasa za Tursku i južnu Evropu može da se produži i do Austrije, rekao je danas Novak, a prenosi ruski Sputnik.

“Znam da su mnoge zemlje zainteresovane za projekat. Na primjer, isporuka gasa do austrijskog gasnog čvoršta Baumgartena moguća je preko Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske”, rekao je on i dodao da Rusija vodi intenzivne pregovore sa zemljama koje bi mogle da postanu tranzitna čvorišta.

Da Srbija želi da se uključi u projekat Turski tok, rekao je i srpski ambasador u Rusiji Slavenko Terzić. Srbija očekuje posjetu ruskog ministra energetike Aleksandra Novaka krajem aprila ili početkom maja i on se nada da će Novak i srpski šef diplomatije Ivica Dačić tada razgovarati o tom projektu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top