Turski privrednici zainteresovani za ulaganje u CG | Ekonomist

Turski privrednici zainteresovani za ulaganje u CG

Privrednici fabrika za proizvodnju tekstila, prikupljanje i preradu maslinovog ulja, iz Turske pokazali su interesovanje za ulaganje u Crnu Goru, saopšteno je ministar saobraćaja Osman Nurković koji je sa delegacijom učestvovao na Međunarodnom sajmu u Izmiru.

Delegacija Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva, Osmanom Nurkovićem, na 87. Izmirskom međunarodnom sajmu i Izmirskim biznis danima, koji su se održali, od 5. do 7. septembra 2018. godine, u Izmiru, u Republici Turskoj, sastala se sa predsjednicima privredne komore Mahmutom Ozgenerom, industrijske komore Ender Yorgancilar i asocijacije izvoznika.

Na sastanku, privrednici fabrika za proizvodnju tekstila, prikupljanje i preradu maslinovog ulja, su pokazali interesovanje za ulaganje u Crnu Goru, a ostali prisustni su izrazili želju da posjete Crnu Goru, kao i da razmotre mogućnosti za bavljenje biznisom.

Crnogorska delegacija, u čijem su sastavu osim ministra Nurkovića i sekretar Ministarstva saobraćaja Adis Pepić, generalni direktor Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije, Miloš Čelanović, i generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije, Radosav Babić, se sastala i sa ministarkom trgovine Republike Turske, Ruhsar Pekdžan.

Otvaranju 87. Izmirskog međunarodnog sajma i Izmirskih biznis dana, su prisustvovale delegacije iz 27 država. Pored crnogorske delegacije, iz regiona su prisustvovale delegacije predvođene ministrima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

Na skupu su govorili gradonačelnik Izmira, ministri kulture i trgovine Turske, potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i predsjednik parlamenta Republike Turske Binali Yildirim.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top