Turistički kompleks "Holiday Village Montenegro" otvara nova radna mjesta u Ulcinju | Ekonomist

Turistički kompleks “Holiday Village Montenegro” otvara nova radna mjesta u Ulcinju

Turistički kompleks “Holiday Village Montenegro”, koji bi trebalo da bude otvoren u aprilu, doprinijeće novoj turističkoj ponudi Ulcinja, otvaranju novih radnih mjesta i podstaći nove investicije u taj grad, ocijenio je premijer Duško Marković.

„Impresioniran sam time da ćemo na proljeće imati veličantven objekat sa ozbiljnim saržajima i jednom od najboljih turističkih ponuda, ne samo na ulcinjskoj rivijeri, nego i na cijeloj obali”, kazao je Marković nakon obilaska gradilišta kompleksa.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je Marković sa ministrom održivog razvoja i turizma, Pavlom Radulovićem, obišao gradilište turističkog kompleksa “Holliday Village Montenegro”, koji na osnovama nekadašnjih hotela Belvi i Olimpik gradi kompanija Karizma.

“To je projekat koji ne samo da doprinosi novoj turističkoj ponudi, već će i dovesti do novih zapošljavanja i biće podsticajan za nove investicije u Ulcinju. Veoma sam zadovoljan, čestitam invesitoru i pozdravljam napore Ministartva”, rekao je Marković.

On je dodao da Crna Gora nastavlja da realizuje projekte koji će je na turističkoj mapi činiti prestižnom.

Direktor razvoja Karizme, Nemanja Kostić, saopštio je da prodaja ide izuzetno dobro i da je već prodato 52 odsto resursa.

On je naveo da su na projektu angažovani domaći resursi i da očekuje da taj, prvi projekat Karizme u Crnoj Gori, privuče nove investirore.

Radulović je kazao da da će zahvaljujući tom turističkom rizortu biti uskoro otvoreno 400 novih radnih mjesta.

„Ono što posebno raduje je broj novozaposlenih. To je otprilike 400 ljudi u prvoj iteraciji, a taj se broj može popeti i do hiljadu kada se projekat kompletira, za pet ili šest godina“, rekao je Radulović i dodao da slijedi i otvaranje centra za obuku kadra u turizmu.

On je naveo da su, pored činjenice da je na projektu angažovana lokalna operativa, u Vladi zadovoljni što sav novac koji se troši u investiciji ostaje u Crnoj Gori. On je dodao da kompleks porodičnog odmaranja predstavlja prvijenac u Crnoj Gori i na Jadranu uopšte.

„Čestitam kompaniji Karizma, u rekordnom roku smo završili proceduru i administrativnu i teničku. Čekamo da se zajednički radujemo novim uspjesima“, poručio je Radulović.

Svjetski renomirana kompanija Karizma zaključila je sa državom Crnom Gorom i Hotelsko-turističkim preduzećem (HTP) Ulcinjska rivijera ugovor o zakupu, kojim je obezbijeđena investicija od 31,83 miliona eura za rekonstrukciju i adaptaciju hotela Olimpik i Belvi sa depadansima i izgradnju pratećih sadržaja u koje spadaju bazeni, sportski tereni i ugostitelski objekti.

Karizma upravlja sa 26 hotela širom svijeta, ima obrt od preko 500 miliona dolara i ostvaruje, prema podacima iz 2016, skoro milion noćenja godišnje.

Kompanija ima poslovnu saradnju sa jednim od najvećih svjetskih tuoperatora TUI, koji se nakon više od deceniju ipo vraća na omiljenu destinaciju – Ulcinj i zainteresovan je i za druge razvojne projekte i hotelske kapacitete.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top