Turistička promocija Crne Gore u Kini | Ekonomist

Turistička promocija Crne Gore u Kini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma predstavlja turističku ponudu Crne Gore u okviru Global Tourism Economy foruma (GTEF).

Forum se održava danas i sjutra u regiji Makaa i vodeća je platforma za promociju održivog turizma u ovom dijelu Azije sa fokusom na NR Kinu, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Turistička ponuda Crne Gore se predstavlja u okviru inicijative 16 + 1 na zajedničkom štandu koji je veoma posjećen.

“Zemljama ove inicijative je posvećena značajna pažnja dok je tokom foruma organizovana i poslovna radionica na kojoj su učestvovali značajni turoperatori iz ove regije koji su imali priliku da se upoznaju sa ponudama Crne Gore i ostalih zemalja”, saopšteno je iz NTO.

Na poslovnom dijelu foruma kompanija Fly Montenegro iz Podgorice je održala brojne sastanke sa predstavnicima kineskih turoperatora.

“Tokom foruma održane su prezentacije i paneli na različite teme kao što su: A Journey Well-Traveled gdje je govornik bio generalni sekretar UNWTO-a Taleb Rifai; Južni put svile na primjeru Nepala i dr. Za drugi dan foruma planirano je predstavljanje UNWTO/GTERC zajedničkog projekta istraživanja, kao i prezentacije na teme Regionalna saradnja – Perspektive udruživanja uz podršku PATA (Pacific Asia Travel Association) i Emitivno tržište NR Kine od strane IVY Alliance i drugi”, navodi se u saopštenju.

Ove godine na forumu učestvuje više od 1800 međunarodnih učesnika iz 63 zemlje svijeta, 300 govornika na panelima uključujući ministre i visoke zvaničnike, 900 predstavnika medija kao i preko 7000 posjetilaca.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top