Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Varšavi | Ekonomist

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Varšavi

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, učestvuje na sajmu “TT Warsaw” koji se održava od 22. do 24. novembra u Varšavi. Međunarodni sajam turizma “TT Varšava” (International Travel Show TT Warsaw) se održava po 26. put i jedan je od najvažnijih međunarodnih događaja turističke privrede u Poljskoj.

U okviru štanda NTO CG, posjetiocima sajma svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Tivta i Podgorice, HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, HTP “Trend Korali” i “Karisma hotels Adriatic Montenegro”, saopšteno je iz NTO.

Prvog dana sajma štand je posjetio Robert Markić, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Varšavi.

– Takođe, održani su sastanci sa nekim od najzanačajnijih poljskih turoperatora poput Itake i Neckermana, kao i intervjui sa poljskim medijima. U toku sajma planirana je organizacija “Crnogorske večeri” u Varšavi – B2B/medijsko okupljanje sa predstavnicima NTO CG, crnogorske turističke privrede i lokalnih turističkih organizacija. Tržište Poljske za Crnu Goru je značajno s obzirom na to da je po broju turista koju su posjetili našu zemlju među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje. U prethodnom periodu, bilježi se koninuirani rast turističkog prometa sa ovog tržišta. U odnosu na 2010. broj poljskih turista u našoj destinaciji je u 2017. godini gotovo utrostručen – navodi se u saopštenju.

Među poljskim turoperatorima koji u svojoj ponudi imaju zastupljenu Crnu Goru od značajnijih izdvajaju se: Itaka, Rainbow tours, TUI, Neckermann i drugi.

– Pored toga, specijalizovani turoperatori sa ovog tržišta imaju u ponudi paket aranžmane za Crnu Goru, koji podrazumijevaju boravak u Crnoj Gori u okviru posjete regionu. U narednom periodu očekuje se povećanje broja turista sa tržišta Poljske, shodno najavljenim letovima i dužem periodu realizacije. Nacionalni poljski avioprevoznik LOT realizovaće letove na relaciji Varšava-Podgorica-Varšava u periodu zimske sezone sa 4 rotacije nedjeljno – zaključuje se u sopštenju NTO.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top