Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Pekingu | Ekonomist

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Pekingu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom Budve i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu Crne Gore na sajmu turizma “COTTM”, koji se održava od 15-17.aprila u Pekingu, u Kini.

Na sajmu je danas održana  prezentacija za najznačajnije kineske turoperatore i medije, na kojoj je predstavljena aktuelna turistička ponuda Crne Gore i novi investicioni projekt,i sa posebnim akcentom na ponudu hotela.

Posjetioci su imali priliku da se informišu i o aktuelnim avio linijama i viznim olakšicama za kineske turiste.

Tokom sajma, predstavnici Crne Gore sastali su se najvećim kineskim online turoperatorom “Ctrip”, a razmatrana je mogućnost zajedničke saradnje na promociji Crne Gore putem ove, kako se navodi, najznačajnije online platforme na tržištu Kine.

Kao i ranijih godina, turistička ponude Crne Gore predstavlja se na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijiom Srbije, pod brendom “Wild Soul of Europe”, saopšteno je iz NTO-a.

– Takođe, u organizaciji NTO CG, turističkih organizacija Srbije i Bosne i avio kompanije Turkish Airlines biće organizovana poslovna radionica, tokom koje su planirani B2B sastanci sa brojnim kineskim turoperatorima i agencijama. Na radionici će biti dodijeljena i vrijedna nagrada u vidu sedmodnevnog aranžamana u Crnoj Gori koju su obezbijedili Lustica Bay, Turkish Airlines i The Chedi hotel – navodi se u saopštenju.

Iz Nacionalne turističke organizacije podsjećaju da Crna Gora posljednjih godina bilježi značajan rast kada je u pitanju turistički promet sa tržišta NR Kine.

– Tokom prethodne godine Crnu Goru je posjetilo oko 43 000 kineskih turista, što je rast od 80 odsto, a ostvarili su blizu 57 000 noćenja, što je rast od 60 odsto u odnosu na 2017.godinu. Dobrim rezultatima prije svega doprinijeli su kvalitetna regionalna saradnja, liberalizacija viznog režima, dobra avio povezanost sa brojnim evropskim destinacijama ali i unapređenje ponude hotela visoke kategorije – navode u NTO.

Na sajmu “COTTM” koji okuplja veliki broj profesionalaca iz oblasti turizma, pored Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO CG i LTO Budva, svoju ponudu predstavljaju agencije Fly Montenegro, Montenegro tourist service, Nomad tours Montenegro i Montenegro Escape Tours, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top