Tsiprasovo obraćanje naciji – želi nastaviti pregovore s kreditorima nakon referenduma

Grčki premijer Alexis Tsipras komentirao je predstojeći referendum ističući kako su tvrdnje da će Grčka izaći iz eurozone ukoliko stanovnici budu glasali “ne”, samo blef.

Tsipras ističe kako želi nastaviti pregovore s kreditorima te postići s njima dogovor nakon što se u nedjelju u Grčkoj održi referendum. “Reforme koje našoj zemlji trebaju su drugačije od onih koje nam se nameću i koje su doslovno dovele do humanitarne katastrofe. Trebaju nam reforme koje će nam dati nadu i sigurnost”, rekao je grčki premijer.

“Glas ‘ne’ na referendumu biti će važan korak u dobivanju boljeg dogovora – on ne znači izlazak iz Europe. Posve sam svjestan teškoća i učiniti ću sve što je u mojoj moći da bi ih učinio privremenima. Oni koji kažu kako ova Vlada ima plan za izlazak iz Europe lažu”, poručio je Alexis Tsipras u jučerašnjem obraćanju naciji.

 

Slično: Znam kako bih ja glasao

 

Izvor: Advance.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top