Tromjesečna dobit Lenova više nego utrostručena, godišnji prihodi rekordni

Kineska tehnološka grupa Lenovo izvijestila je da joj je neto dobit u četvrtom fiskalnom tromjesečju više nego utrostručena zahvaljujući dobrim rezultatima u poslovanju s računarima i pametnim uređajima.

U tromjesečnom razdoblju Lenovo je poslovalo s neto dobiti od 118 miliona dolara. U istom razdoblju prošle godine iznosila je 33 miliona dolara.

Prihodi su u četvrtom fiskalnom tromjesečju porasli 10 osto, na 11,71 milijardi dolara.

– Strategija razvoja poslovanja s PC-jima i pametnim uređajima (PCSD), fokusirana na komercijalne, propulzivne i skuplje segmente proizvoda, donijela je željeni rezultat u vidu rekordnih prihoda u cijeloj fiskalnoj godini – izjavio je glavni izvršni direktor i predsjednik uprave Hang Huaning.

U fiskalnoj godini 2018/2019. kompanija je zabilježila neto dobit od 597 miliona dolara. U prethodnoj godini poslovali su s neto gubitkom od 189 miliona dolara.

Godišnji prihodi dosegnuli su rekordnu 51 milijardu dolara i uvećani su 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu, zahvaljujući ponajprije rezultatu u poslovanju s računarima, mobilnim i pametnim uređajima, na koje otpada tri četvrtine prihoda grupe.

Taj je sektor u protekloj fiskalnoj godini povećao prihode 10 odsto, na 45 milijardi dolara.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju svjetsko tržište osobnih računala smanjilo se 4,5 posto, prema podacima o isporukama koje obrađuje konsultantska kompnija Gartner.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top