Tri znaka da morate početi da tražite novi posao

Zaposleni najčešće ne shvate na vrijeme da im radno mjesto visi u vazduhu i da je vrijeme da se bace u potragu za drugom poslovnom prilikom.

Promjena posla u današnjoj ekonomiji sigurno nije nimalo ugodan poduhvat. Međutim, povremeno su takvi bolni rezovi nužni kako biste izbjegli situaciju u kojoj ste jedan dan sretni i ispunjeni, a već sljedeći ste dobili otkaz i ne znate kako se s time nositi.

Donosimo tri signala da nešto nije u redu te da biste trebali krenuti u potragu za boljim poslom:

Potplaćenost

Plata je jedan od glavnih motivatora. Ako ljudi nisu motivisani, njihova učinkovitost na poslu će najvjerovatnije biti lošija. Ukoliko se takva situacija nastavi, postoji šansa da ćete dobiti otkaz.

Podcjenjivanje

Na nekom projektu ste obavili izvrstan posao, ali niko nije primijetio vaš trud niti vas pohvalio. Takve situacije mogu obeshrabriti i one s najsnažnijim karakterom. Ukoliko niko ne primjećuje vaše uspjehe, manja je šansa da ćete napredovati i, generalno, da će vaša karijera ići uzlaznom putanjom.

Kompanija ima finansijskih problema

Ako kompanija u kojoj radite posluje s gubitkom, budućnost vam je u svakom slučaju neizvjesna. Najbolji savjet u takvoj situaciji jest da se fokusirate na neke nove poslovne prilike.

Izvor: Liderpress

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top