Travel Channel snima emisiju o Crnoj Gori | Ekonomist

Travel Channel snima emisiju o Crnoj Gori

Gledaoci Travel channel-a imaće priliku da se upoznaju sa predjelima Crne Gore, ali i zanimljivim istorijskim činjenicama kroz emisiju “Put kojim se rjeđe ide”.

Osim ljepota Crne Gore, scenario emisije prožimaju i ljubavne priče.

“Kada sam počeo da istražujem o Crnoj Gori prva priča za koju sam saznao je ljubavna, i to ona između Ahemd Paše i vraneške ljepotice Pave. A onda i da je Servantes, prema vjerovanjima, boraveći u ulcinjskom zatvoru, baš u ovom gradu dobio inspiraciju za Dulsineu i Don Kihota. Kada sam na Crnu Goru počeo da gledam tim očima našao sam mnogo divnih ljubavnih priča i shvatio da će to biti zanimljiva pozadina epizode”, kazao je za RTCG autor i koproducent serijala Džonatan Leg.

Emisija “Put kojim se rjeđe ide” avanturistička je, o putovanjima. Autor i koproducent serijala ističe da je poenta da se prikaže ono što turistička brošura o zemlji ne može.

“Trudimo se da gledaoce privučemo avanturističkim poduhvatima poput penjanja po litici. To je crv, rekao bih, a udica je upoznavanje i predstavljanje ljudi kroz putovanja, sjedinjavanje sa njihovim životima”, kaže Leg.

Članovi ekipe Travel channel-a obišli su sjever, primorje, ali i centralni dio. Kažu da su došli do zaključka da je Crna Gora zemlja velikih turističkih potencijala i da njeno vrijeme tek dolazi.

“Ako volite mjesta netaknuta i neiskvarena turizmom, koja obiluju planinama, šumama, svježim potocima, živopisnim zalivima i mnogim drugim slikovitim predjelima dođite u Crnu Goru”, poručuje Leg.

Boravak ekipe Travel channel – a omogućili su Nacionalna i lokalne turističke organizacije, predstavnici turističe privrede i aviokompanija, a priliku da vide ljepote Crne Gore imaće brojna publika širom svijeta.


Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top