Nagrađivanje radnika garantuje uspjeh kompanije | Ekonomist

Nagrađivanje radnika garantuje uspjeh kompanije

Konačno vam se sav naporan rad isplatio, i novac ne prestaje da pristiže. To automatski znači i da su nagrade za zaposlene moguće. Radnici će među sobom početi da šapuću o povišicama. Da bi ste preduhitrili i zaustavili sve glasine od samog početka, evo nekoliko stvari koje treba da budu transparentne u vezi nagrađivanja radnika:

1. Bonusi i povišice

Sa novim prilivom novca, prvu stvar na koju zaposleni pomisli je „da li ću ja vidjeti išta od toga“. Prije svega, pokretanje firme nije jednostavno. Vaši zaposleni su radili po 10-12 sati dnevno nekoliko nedjelja, kako bi stavili firmu na noge, razvili web sajt i brendirali je. Odmah stavite do znanja zaposlenima da li će primati bonuse i povišice kao nagradu za naporan rad. Odredite budžet za bonuse kao i za nagrade onima koji su se istakli. Razgovarajte pojedinačno sa svakim radnikom o povišicama koje će dobiti.

2. Struktura preduzeća

Ponekad, zaposleni više cijene unapređenje ili novo zvanje, nego finansijsku nagradu. Istraživanja su pokazala da je jedan od bitnih faktora motivacije radnika upravo unapređenje. Te stoga, ako imate prostora za takvu poslovnu odluku napravite je, i unaprijedite one koji su se najviše isticali.

3. Promjena kancelarije

Da li i dalje dijelite kancelariju sa četiri kolege? Možda je vrijeme da se preselite u veću kancelariju, jer će se tako i posao bolje razgranati. Možda na početku to ne izgleda kao problem, naročito se kolege slažu i niko ne pati od klaustrofobije, ali vam ona vremenom može postati tijesna kako se tim bude širio.

U zavisnosti od toga kako vaš tim funkcioniše, odaberite prostor koji će najbolje biti prilagođen potrebama radnika. Na primjer, ako vaš startup vrednuje transtaprentnost, onda vam je najbolje da nađete otvoreni prostor sa mnogo prozora.

Ukoliko trebate da preselite kompaniju, to odmah kažite zaposlenima. Uključite ih potragu za novim prostorom. Okruženje u kom radite umnogome utiče na produktivnost, pa stoga budite sigurni da novi prostor odgovara i vašem timu.

4. Nagrada gadžetima

Ukoliko nemate dovoljno sredstava za povišice, bonuse i nova zapošljavanja, nagradite vašeg radnika novim gadžetom. To je dobra zamjena za novac.

Na primjer, ako vaši radnici koriste lične lap topove, možete ih nagraditi tako što ćete im omogućiti da u kancelarijama imaju kompjutere sa kojih mogu raditi. Saopštite timu da namjeravate da poboljšate kancelarijsku opremu i biće veoma zadovoljni i zahvalni.

5. Brendiranje novog proizvoda

Možda je došlo vrijeme da se razvijate na novom tržištu, tako što ćete razviti novi proizvod. Možda sadašnji proizvod zahtijeva brendiranje na više nivoa. Ako je tako, obavezno uključite tim u razvijanje ideje od samog početka. Odlučite u kom pravcu će se kompanija dalje razvijati, i osigurajte da su svi zaposleni saglasni sa tom odlukom. Pomognite timu da vidi širu sliku. Pokažite im prihode kompanije i objasniti na koji način će brendiranje novog proizvoda donijeti prilive biznisu.

Izvor: Entrepreneur
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top