Tramp više neće moći da koristi Android | Ekonomist

Tramp više neće moći da koristi Android

Foto: Reuters

Preuzimanjem nove funkcije američki predjednik Donald Tramp moraće da poveća nivo opreza u svakodnevnim navikama, a pored ostalih među njima je i prestanak korišćenja smartfona sa operativnim sistemom Android.

Prvi čovjek najmoćnije zemlje na svijetu više neće moći da leti svojim omiljenim privatnim avionom, već će ga zamijeniti Air Force One, dok će svoj Samsung Galaxy smartfon zamijeniti telefonom kojeg je njegov prethodnik Barak Obama zvao dječjom igračkom, navodi New York Times.

Riječ je o kodiranom uređaju kojeg je odobrila američka tajna služba, a Trampov broj će znati svega nekoliko ljudi na svijetu. Budući da je u pitanju osoba iz svijeta biznisa, Trampa je, prema pisanju New York Timesa, uoči inauguracije najviše brinula moguća izolacija zbog ograničavanja intenzivne komunikacije na koju je naviako.

O uređaju koji je pripao Trampu nema drugih informacija, američki list podsjeća da je Obama jednom opisao predsjednički telefon kao dječju igračku pomoću koje nije moguće praviti fotografiju, slušati muziku ili razmjenjivati poruke. Obama je tada naglasio da izuzetno voli smartfone, naročito iPhone, i da često zavidi svojoj supruzi i djeci što mogu da ih koriste.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top