Tramp prodao sve akcije u kompanijama | Ekonomist

Tramp prodao sve akcije u kompanijama

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp prodao je u junu ove godine sve akcije u kompanijama koje nisu njegove, rekao je za “Vašington post” njegov portparol Džejson Miler, koji nije precizirao zašto je novi šef Bijele kuće to učinio, niti koliko je novca dobio za te akcije.

Američki list navodi da je ova prodaja vjerovatno obezbijedila gomilu keša Trampu, koji se spremao za skupi završni dio kampanje za predsjedničke izbore održane početkom novembra.

Dnevnik ocjenjuje i da bi ova prodaja mogla da bude odgovor na zabrinutost da njegov akcijski portfolio, koji je u decembru prošle godine bio vrijedan do 40 miliona dolara, mogao da proizvede sukob interesa nakon što Tramp u januaru 2017. preuzme vlast u Bijeloj kući.

List navodi da je po podacima iz maja ove godine Tramp imao akcije u velikom broju banaka, naftnim gigantima i drugim kompanijama, čija bi vrijednost mogla da poraste kao posljedica određenih odluka Trampove administracije.

“Vašington post” naglašava da Trampov portparol nije pružio nikakav materijalni dokaz o akcijskim transakcijama niti druge detalje, kao i da novoizabrani američki predsjednik neće imati zakonsku obavezu da otkriva podatke o svojim finansijama prije maja 2018, ali ako bude kupio nove akcije koje vrijede najmanje 1.000 dolara, to mora da prijavi u roku od 45 dana.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top