Tramp pozvao japanske investitore da ulažu u SAD

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je japanski poslovni svijet da poveća investicije u Sjedinjene Američke Države (SAD), prekorivši pritom Japan zbog značajnog suficita koji ostvaruje u trgovinskoj razmjeni dvije zemlje.

Tramp je stigao u Japan u većim dijelom ceremonijalanu posjetu, kojom želi da pokaže snažne odnose između dvije države, iako su trgovinski odnosi problematični, prenosi SEEbiz.

Trump se, nedugo nakon dolaska, u rezidenciji američkog ambasadora Williama Hagertyja sreo s direktorima japanskih kompanija Toyota, Nissan, Honda, Softbank i Rakuten.

On je na sastanku kazao da nije bilo boljeg perioda za investiranje u SAD i ponovio da je ranija politika sprječavala ostvarivanje punog potencijala američkog ekonomskog rasta.

Vašington i Tokio trenutno su u trgovinskim pregovorima. Trump je kazao da želi dogovor kojim će se riješiti trgovinska nesrazmjera između dvije države.

– Japan ima značajnu prednost dugi niz godina, ali to je u redu i možda je to tako jer nas toliko volite – rekao je Trump.

On je dodao da sporazum treba da riješi trgovinsku neravnotežu, ukloni barijere za američki izvoz i osigura pravednost i recipročnost u odnosu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top