Tramp objavio kandidaturu, istog trenutka počeli protesti | Ekonomist

Tramp objavio kandidaturu, istog trenutka počeli protesti

Američki predsjednik Donald Tramp zvanično je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020. godine. Tog trenutka krenuli su protesti.

On se predstavio kao isti politički pobunjenik koji je “potresao” vašingtonski establišment prije četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja progona od strane demokrata.

On je u prepunoj sali Emvej centra u Orlandu, na Floridi, rekao da će se ponovo kandidovati na narednim predsjedničkim izborima nastupajući kao autsajder, kao i prije četiri godine, prenosi Rojters.

Tokom govora koji je trajao sat i po, govorio je o nekim temama prošle predsjedničke kampanje istovremeno kritikujući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg političkog protivnika Hilari Klinton.

Prema njegovim riječima, demokratski protivnici bi, ako bi pobijedili, radikalno promijenili SAD jer će nastojati da legalizuju ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice, kako bi pojačali svoju političku bazu.

– Demokrate su radikalna ljevičarska mafija koja bi u SAD donela socijalizam – rekao je Tramp.

Istovremeno dok je Tramp držao predizborni skup u Orlandu, njegovi protivnici organizovali su proteste ispred jednog gej bara u tom gradu na kome su svirali marijači i učestvovali muškarci obučeni u žensku odjeću, i uz govor transrodnih žena i žena koje su imale abortus, prenosi AP.

Organizatori protesta, nazvanog “Pobijedi s ljubavlju”, kazali su da je Trampova objava kandidature uvreda gradu s vidljivom gej zajednicom i velikim brojem stanovnika Portorika.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top