Tramp NATO saveznicima: Ili platite, ili ćemo mi svojim putem

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je na zatvorenom sastanku sa NATO saveznicima da njihove vladu moraju odvajati da podignu odvajanja na dva odsto BDP do januara sljedeće godine, ili će SAD otići svojim putem, prenosi agencija Rojters.

Ova agencija se poziva na dvije osobe koje su upoznate sa diskusijom iza zatvorenih vrata i koje tvrde da je Tramp time postavio svojevrsni ultimatum. Tramp ipak nije direktno poručio da će se SAD povući iz NATO.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je potvrdio da Tramp nije zaprijetio da će povući SAD iz alijanse, što su objavile neke agencije.

– Ni u jednom trenutku nije Tramp, ni na bilateralnim sastancima ni na multilateralnim, rekao da bi napustio NATO. Ne bar dok sam ja bio tu. Meni to nije rekao – kazao je Makron i dodao da Trampove poruke nisu bile kao one na Tviteru, i da su iako su bile direktne i iskrene, nisu bile upiranje prstom i pokazivala su poštovanje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top