Traktori blokirali puteve u Grčkoj zbog cijena goriva | Ekonomist

Traktori blokirali puteve u Grčkoj zbog cijena goriva

Oko 600 traktora blokiralo je nekoliko glavnih puteva u Grčkoj, posebno na sjeveru zemlje iz protesta zbog cijene goriva i sa namjerom da se poveća pritisak na vladu, javila je grčka novinska agencija ANA.

– Poljoprivrednici su poslali poruku vladi – rekao je portparol demonstranata Kostas Celas. On je rekao da demonstranti traže susret sa vicepremijerom Đanisom Dragasakisom.

Predsjednik Unije poljoprivrednih kolektiva Kardice, na sjeveru Grčke, Vagelis Butas rekao je da će poljoprivrednici povećati pritisak na vladu, prenosi televizija ERT.

Oko 600 traktora blokiralo je više puteva iz protesta zbog cijene goriva i protiv povećanja socijalnih davanja u Grčkoj. Jedan od glavnih autoputeva, između Atine i Soluna bio je blokiran dva sata.

Ministar poljoprivrede Stavros Aračovis rekao je da je dijalog uvijek otvoren i da ni jedna vrata nijesu zatvorena. On je rekao da se sastao sa sindikalnim predstavnicima 14. decembra da razgovara o njihovim žalbama.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top