"Trajal" pravi maske za egipatsku vojsku | Ekonomist

“Trajal” pravi maske za egipatsku vojsku

Vrijedan ugovor o isporuci zaštitnih maski potpisan u kruševačkoj korporaciji. Po protokolu fabrika bi radila narednih 10 godina.

Predstavnici Korporacije “Trajal” i egipatske vojske potpisali su ugovor vrijedan 1,1 milion dolara koji se odnosi na isporuku zaštitnih maski za ovu godinu, a potpisan je i protokol o redovnom isporučivanju opreme za potrebe egipatske vojske u narednih 10 godina, pišu Večernje novosti.

S realizacijom ugovora kreće se u martu, a u “Trajalovoj” Fabrici zaštitnih sredstava započeta je proizvodnja.

“Naredno potpisivanje ugovora biće u julu 2016, i taj ugovor će, kao i svaki naredni, vrijedjeti 1,1 milion dolara”, napominje Miloš Nenezić, generalni direktor “Trajala”. – Zaštitna maska je simbol naše industrije i važno je to što je potpisan ugovor s vojskom koja se svrstava među 10 najjačih u svetu, a svakako je jedna od najbrojnijih.

Uniformu egipatske vojske trenutno nosi čak 500.000 redovnih vojnika, a sama vojska ima milion rezervista i još 31 milion obučenih ljudi koji mogu biti angažovani u svakom trenutku, a to su u praksi svi Egipćani od 18 do 49 godina.

Muhamed Usama Abdel Rahim, zastupnik egipatske vojske i “Trajala” u ovoj zemlji, podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu:

“”Trajal” ima kvalitetne proizvode i do sada smo poslovali bez ikakvih problema On podvlači da su proizvodi kruševačke fabrike dobro poznati u Egiptu”.

Isporuka zaštitnih maski sa sobom “povlači” i distribuciju druge robe i saradnju na različitim nivoima između vojske i srpskog preduzeća. Za sam “Trajal” koji upošljava 1.164 radnika ovo je važan posao, a glavni preduslov je obnovljena saradnja sa Vojskom Srbije, što se uzima kao značajna referenca za inostrane poslove.

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top