Toshiba prodaje dio kompanije | Ekonomist

Toshiba prodaje dio kompanije

Uprava Toshibe odlučila je da proda jedan dio kompanije, kako bi umanjili nedavno otkrivene višemilionske gubitke ostvarene neisplativim ulaganjem ogranka Westinghouse u nuklearne elektrane u SAD.

Odlučeno je da se prodaje sektor koji se bavi proizvodnjom NAND fleš memorija, a cijena će biti postavljena na najmanje 9 milijardi dolara. Taj novac će biti iskorišćen za popunu ogromne rupe u budžetu kompanije koju je ostavio spomenuti Westinghouse.

Ta kompanija je zbog lošeg vođenja poslovanja pokrenula postupak bankrota, oštetivši tako Toshibin bilans za prilično značajan iznos – oko 9 milijardi dolara, što bi sada trebalo biti prikupljeno prodajom sektora za memorije.

Mediji prenose da japanska kompanija ima oko deset potencijalnih kupaca, među kojima su velika svjetska imena poput Foxconna, Microna, ali i neke banke i investicioni fondovi s Dalekog istoka.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top