Torrentfreak odabrao 10 najboljih torrent stranica | Ekonomist

Torrentfreak odabrao 10 najboljih torrent stranica

Popularno preuzimanje sadržaja sa torrent sajtova za mnoge korisnike je, nakon gašenja sajtova KickassTorrents i Torrentz.eu, navelo na traganje za novim izvorima besplatnih filmova i muzike, a sajt Torrentfreak objavio je listu deset onih koji bi u 2017. mogli biti najpopularniji.

1. The Pirate Bay

Prvo mjesto pripalo je popularnom sajtu The Pirate Bay, koji za mnoge ima status “kralja torrenta” i oko kojeg se iz mjeseca u mjesec diže nova prašina. Sa pošlogodišnjeg drugog mjesta na listi najpopularnijih torrenta The Pirate Bay je danas najbolje rangiran, a prema Alexa rangu zauzima 116. mjesto.

2. ExtraTorrent

Stranica ExtraTorrent brzo je prešla put od potpuno nepoznate do veoma popularne. Sa sada već stabilnom i sve češće rastućom bazom korisnika ExtraTorrent je drugi najpopularniji na svijetu, a prema Alexa rangu nalazi se na 244. mjestu.

3. RARBG

Stranica RARBG nastala je 2008. godine u Bugarskoj, a osim u toj zemlji postala je popularna i među piratima širom svijeta. Korisnicima nudi veliki izbor filmova i serija, a od 2015. nalazi se na listi 10 najboljih torrent sajtova na svijetu sa Alexa rangom 282.

4. YTS.ag

Stranica YTS.ag je među novijim torrent bazama, jer se za nju u torrent zajednici pročulo prošle godine i već od tada nalazi se na listi 10 vodećih, a ove godine njen Alexa rang je 335.

5. Torrentz2

Stranica Torrentz2 služi zao zamjena za Torrentz.eu sajt, koji je ugašen prošlog ljeta, iako nema povezanosti između osnivača, niti zajedničkog vlasništva. Torrentz2 tek od ove godine je na listi vodećih, sa Alexa rangom 415.

6. 1337x

Kod sajta 1337x proteklih godina su se javljali problemi, kada je nekoliko administratora stranica protestovalo zbog pravila vezanih za bezbjednost. U međuvremenu je kod 1337x napravljen veliki iskorak, broj korisnika je povećan, sajt je redizajniran, a sa Alexa rangom 819, stranica koja se prošle godine među 10 vodećih nalazila na 6. mjestu zadržala je tu poziciju.

7. TorrentProject 

Stranica TorrentProject na listi 10 najboljih torrenta nalazi se od ove godine, iako je iskusnijim članovima torrent zajednice odavno poznata. Sa više od 10 miliona torrent fajlova u bazi, do kojih se dolazi DHT pretragom, TorrentProject sada ima Alexa rang 872.

8. EZTV.ag

Originalni torrent TV sadržaja EZTV ugašen je 2015. godine, a njegov sadržaj sada je dostupan na stranici EZTV.ag koja se sa prošlogodišnjeg sedmog ove godine spustila na osmo mjesto na listi 10 najboljih sa Alexa rangom 1.472.

9. TorrentDownloads

TorrentDownloads postoji već nekoliko godina, a sa prošlogodišnjeg posljednjeg plasmana na listi 10 najboljih torrent stranica ove godine se našla na devetom mjestu, uz Alexa rang 1.946 i nekoliko miliona korisnika svakog mjeseca.

10. Limetorrents.cc 

Stranica Limetorrents.cc među onima je koje su se u 10 vodećih svrstale ove godine, a tim koji stoji iza nje pokrenuo je prije nekoliko mjeseci torrent keš iTorrents, koji koriste i drugi torrent endžini. Alexa rang ove stranice je 2.433.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top