Todorić tvrdi: Moj Alibaba najvredniji - Ekonomist

Todorić tvrdi: Moj Alibaba najvredniji

Agrokorova platforma za elektronsku trgovinu startovaće krajem tekuće ili početkom naredne godine.

Ova platforma, nazvana A007, kao regionalna oznaka kineske elektronske platforme Alibaba, startovaće najprije samo u Hrvatskoj ,a potom će obuhvatiti region.

Glavni Agrokorov IT operativac i predsjednik Uprave “mStart” komunikacija Mate Krpan izjavio je da su odabrali tehnološko rešenje “SAP hybris”, a riječ je o softveru koji povezuje upravljanje podacima o korisnicima, kontekstualni marketing i povezivanje svih kanala prodaje, prenosi Poslovni dnevnik.

Krpan ističe da će prvo krenuti s Hrvatskom, a da će kasnije pokriti cijeli region. Prema njegovim riječima, ponuda nove trgovine putem interneta neće biti ograničena samo na ono što prodaju Konzum i Merkator, već će u ponudi biti i potrošačka elektronika i drugi proizvodi.

Predsjednik grupe Agrokor, Ivica Todorić, u februaru je najavio projekat A007 kao potencijalno budući najvredniji dio svog poslovnog carstva.

Kako se navodi, ovaj projekat neće značiti samo novu internet-trgovinu već i novi pristup prodaji. To uključuje i usluge poput kupovine preko interneta i zatim preuzimanje zapakovane robe u jednom od Konzuma. Zasad ta usluga ima mali udio u onlajn prodaji Konzuma, ali je među najbrže rastućima.

Uz to, Konzum je nedavno objelodanio da 10 odsto ukupne onlajn prodaje ostvaruje preko mobilnih aplikacija na mobilnim telefonima i tabletima i da, na primjer, u BiH, njihovu veb-trgovinu koriste čak i iseljenici.

Kako navodi portal, Agrokor je kao pripremu za projekat A007 početkom godine zaposlio sedam stručnjaka za digitalni marketing u regionu.

Izvor B92
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top